Maranatha Media: Romanian
Publicat Mar 25, 2020
Descărcări 608

Alte Limbi

Afrikaans Čeština English Deutsch Kiswahili

Aceste cuvinte scrise de E.J. Wagoner în 1894 conțin un principiu puternic. Trebuie să fie citite cu atenție, deoarece ne vorbește despre gandurile lui Dumnezeu care nu sunt naturale pentru noi pentru că gândurile noastre nu sunt gândurile lui Dumnezeu prin natura. Isaia 55:8-9

Percepția umană a iertării este aceea că atunci când o persoană încalcă legea de bunătatea față de tine și nu te tratează pe tine sau pe cei pe care îi iubești corect, acolo este o dorință puternică de dreptate care se manifestă printr-o anumită pedeapsă asupra celui care a călcat. Cel care a încălcat legea prin schimbările în atitudinea lor față de transgresor , Iertare în acest context, este să lăsăm sentimentele de furie și amărăciune care le-am avea spre transgresor. Înregistrarea greșelilor lor este plasată în fundal, dar nu este uitată în cazul în care persoana ar putea călca legea în viitor. Viața revine la normal și ce a făcut greșit este uitat atâta timp cât persoana nu încălca  legea din nou.Păcatul nu este complet uitat protejandu-ne astfel împotriva unor posibile încălcări viitoare.

Iertarea lui Dumnezeu este complet diferită. El nu se schimbă în dragostea Lui pentru noi când călcăm legea. Când Dumnezeu ne iartă și îl credem, noi suntem cei care suntem schimbați.  În Cuvântul lui Dumnezeu iertător exista viata. Când Dumnezeu iartă, sa credem în faptul că iertarea aduce viață nouă în suflet pentru a-l împiedica pe păcătos de la căderea din nou.

Înțelegerea iertării adevărate este vitală pentru a înțelege cum putem învinge păcatul. De asemenea, este vital să înțelegem judecata lui Dumnezeu pentru că citim.

Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate, dragostea nu pizmuieşte, dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie, nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mânie, nu se gândeşte la rău. 1Corintieni 13:4-5

Dragostea nu păstrează niciun inventar al greșelilor făcute împotriva ei. Să ne ne lăsăm de inventarierea greșelilor făcute împotriva noastră de către alții și să iertăm așa cum este Dumnezeu ne-a iertat.