Maranatha Media: Romanian

Carti

Agape

Viața lui Hristos care a umblat pe pământ cu 2000 De ani în urmă ne oferă un model de iubire altruistă care a adus pacea la nenumărate milioane. Pentru cei care au interes în Cuvântul lui Dumnezeu, disparitatea dintre descrierile lui Dumnezeu și  viața lui Hristos găsite în Biblie au facut unele dintre pretențiile lui Hristos foarte greu de realizat. Totuși, într-un moment emotionant  vorbind cu unul dintre urmașii săi Isus a spus: „Dacă m-ai văzut pe mine tu l-ai văzut pe Tatăl ”

Cum ar putea fi posibil acest lucru? Ar putea fi adevărat că Dumnezeu este cu adevărat milostiv, drept  și bun ca cum este.dezvăluit în viața lui Isus? Poate această dilemăsă fie cu adevărat rezolvata, rămânând însă fidelcuvintelor Scripturii? Ții în mână cheia deblocării acestei enigme

Crucea Examinata și Cruce Întâlnită

De ce a fost  necesară Crucea

si cine a cerut-o?

De ce a fost necesară Crucea

pentru mântuirea noastră?

A fost furia lui Dumnezeu satisfăcută

prin moartea Fiului Său?

Ce este dreptatea lui Dumnezeu

și este ea diferita  de dreptatea noastră?

De ce Isus s-a comparat cu

un șarpe de bronz pe un stâlp?

Ce n-e invata  sanctuarul israelit

despre Cruce?

 

După cum Judecați

Ziua judecății! Cele mai multe culturi din întreaga lume dețin un principiu, cum că toată lumea se va confrunta cu judecata pentru lucrurile pe care le-au făcut în această viață. Isus Hristos oferă un principiu simplu pentru a îndura acest proces de judecată.

Faptele Dumnezeului Nostru Iubitor

Cartea Faptele Dumnezeului nostru iubitor prezintă dovezi convingătoare din Biblie care Îl absolvă pe Dumnezeu de acuzațiile că ar fi nepăsător, acuzator, autoritar, nedrept, instabil sau violent. Cartea demonstrează că întreaga Biblie, înțeleasă corect, este în armonie cu afirmația: “Dumnezeu este dragoste” (1 Ioan 4:8).

Îndepărtarea vălului

Biblia descrie lucrarea de mântuire a omenirii ca fiind încadrată în două mari legăminte. Spre deosebire de ceea ce se înțelege în general, aceste două legăminte sunt experiențe ale inimii.

 

Ce este vechiul legământ și noul legământ?

Care este relația lui Dumnezeu și a omului cu fiecare dintre ele?

Ce este Evanghelia și care este relația ei cu legămintele?

Care este lucrarea lui Hristos?

Ce rol joacă lucrările în fiecare legământ?

Ce este credința și ce rol joacă ea în mântuirea omului?

Care este starea fiecărui om?

Cum a ajuns omul în această stare și cum este salvat?

Care este lucrarea lui Dumnezeu?

Această carte detaliază mecanismele salvarii condiția omului, dragostea lui Dumnezeu și rolul central al lui Hristos în apropierea promisiunilor lui Dumnezeu și transformarea lor în realitate.

Întoarcerea Lui Ilie

Eroarea se răspândește din punctul în care eroarea începe. Prima și cea mai fundamentală eroare acceptată de omenire a fost Cea acceptată de Adam și Eva – “Cu siguranță nu veţi muri”. Această eroare presupune că omul poate continua să existe fără Dumnezeu. Se presupune că puterea omului este auto-existentă, indiferent de originea sa. Această presupunere stă la baza inimii fiecărei învățături false.

Pentru cel care are urechi să audă, lasă-l să audă.

ISPĂŞIRE

Care sunt pașii implicați pentru a ajunge în deplină armonie cu Dumnezeu?

Cere Dumnezeu să fie vărsat sânge înainte de a ne ierta?

A făcut Dumnezeu ca Fiul Său să fie ucis pentru a ne plăti datoria păcatului?

De ce S-a comparat Isus cu a fi înălțat ca șarpele făcut din aramă?

Care este semnificația faptului că Moise a lovit Stânca când I s-a poruncit să-i vorbească?

Dacă rasa umană a fost luată captivă de Satan, cine stabilește prețul de răscumpărare pentru eliberarea noastră?

Este necesară înlocuirea penală pentru mântuire?

Este moartea Crucii o ispășire vicaria pentru păcatele noastre?

Învață bisericile creștine adevărul complet al ispășirii?

Legământul cel veșnic

Legământul cel veșnic
(Ellet J. Waggoner)

Mângâietorul

Adam s-a confruntat cu o decizie atunci când soția i-a adus fructul interzis. În alegerea de a o urma și de a mânca fructul pe care el l-a respins Creatorul său

Modelul Divin

Tot ce primim în această viață vine la noi prin modelul divin. Acest model ne este descoperit prin persoana Tatălui și a Fiului. Acest model divin își găsește sursa în Tatăl “de la care vin toate lucrurile” și apoi ne este dat mai departe prin persoana lui Hristos “prin care sunt toate lucrurile”.

Este de o importanță vitală pentru noi, ca destinatari ai acestor binecuvântări, să discernem clar personalitatea și individualitatea fiecărei persoane din acest model divin.

Razboaiele Identității

„Războaiele identităţii” reprezintă o călătorie către descoperirea sinelui. Este o invitaţie de a învăţa că valoarea provine pur şi simplu din relaţie. Vieţile noastre sunt bombardate constant cu mesaje gălăgioase care spun că succesul provine din ceea ce facem ca să ne demonstrăm nouă înşine sau lumii că avem tot ce trebuie pentru a-l obţine. Este de fapt un sistem care ne învaţă să ne simţim importanţi şi valoroşi când realizăm ceva la un anumit grad. Rezultatele acestuia sunt evidente, dar nu în direcţia cea bună. Milioane de oameni suferă de depresie, iar sute de persoane îşi încheie viaţa în disperare în fiecare zi. Vă invit să descoperiţi natura războiului în care ne găsim – un război al identităţii care pivotează în jurul factorului ce defineşte valoarea noastră. Miza este mare deoarece este vorba de viaţă şi moarte. Cartea pe care o găsiţi pe acest site conţine principiile cheie pe care le-am învăţat în acest război şi care reprezintă, după credinţa mea, calea către adevărata libertate.

Riscul Divin

Căci atât de mult a iubit Dumnezeu lumea. Atât de mare era acea iubire încât El și-a riscat comoara cea mai prețuită, singurul Său Fiu pentru a ne mântui.

Solia 1888 - O introducere

Solia 1888 - O introducere
(Robert J. Wieland)

Solia îngerului al treilea 1895

Solia îngerului al treilea 1895
(Alonso T. Jones)

Vești bune

Vești bune - Galateni
(Ellet J. Waggoner)