Maranatha Media: Romanian

Cerere de iertare și o mărturisire

Postat Feb 05, 2016 de Adrian Ebens În interior Diferite
1,378 Accesări

Cerere de iertare și o mărturisire

 Adrian Ebens, fost pastor al Bisericii AZȘ

 

 

"Ai milă de mine, Dumnezeule, în bunătatea Ta! După îndurarea Ta cea mare, şterge fărădelegile mele! Spală-mă cu desăvârşire de nelegiuirea mea, şi curăţă-mă de păcatul meu!" Ps. 51, 1.2 

 

19 Ianuarie 2010

 

Dragi frați și surori ai Bisericii adventiste, vă scriu din convingerea că trebuie să-mi cer iertare în fața voastră.

În funcția mea, ca pastor al Bisericii AZȘ și conducător al „Maranatha Media“ am ocupat o poziție cu mare influență, pe care am folosit-o pentru a susține și răspândi învățături nebiblice.

În anul 2007, în urma unui șir de evenimente fericite, am ajuns la concluzia că învătătura Trinității, așa cum este ea prezentată în cele 28 de puncte de credință ale Bisericii AZȘ, nu numai că nu poate fi susținută cu Biblia, ci reprezintă chiar o încălcare a poruncilor lui Dumnezeu prezente în Decalog. Ea vine în contradicție mai ales cu primele patru porunci. În urma studiului efectuat de mine în Sfânta Scriptura, prin rugaciune, am descoperit că Dumnezeu a pus un fundament solid mișcării advente prin convingerea dată pionierilor, că Isus nu este numai simbolic, ci și literal adevăratul Fiu al lui Dumnezeu. Am ajuns la convingerea că Dumnezeu este cu adevărat Tatăl lui Isus, și că Hristos a primit prin moștenire tot ceea ce posedă. Cu mare bucurie am aflat că dacă am pe Fiul, am si Viață, și încă din plin.

Sunt de asemenea convins că prin credința mea în Trinitate, așa cum este ea prezentată în cele 28 de puncte de credință, L-am dezonorat pe Dumnezeu. Duhul lui Dumnezeu mi-a provocat o adâncă părere de rău, așa ca eu să-mi pot mărturisi păcatul. Am plâns din cauza acestui păcat, prin care am călcat poruncile Tatălui. Am văzut un păcat și în faptul că am răspandit aceste false învățături atât în biserici în calitate de pastor, cât și pe Internet prin paginile Web, în acest fel înducând în eroare mulți oameni .

De aceea doresc din adâncul inimii să-mi cer iertare pentru că am învătat pe alții despre Trinitate, ceea ce consider acum un păcat foarte grav înaintea lui Dumnezeu. Mi-am dat seama că această învățătură reprezintă un instrument spiritist, periculos în mâna Satanei, prin care el caută să distrugă adevărul salvator despre Tatăl și prețiosul Său Fiu. Pe lânga aceasta reprezintă un fundament pentru distrugerea altor numeroase învățături încredințate pionierilor credinței noastre.

În ultimii doi ani am purtat un dialog cu comitetul de studii biblice al Diviziunii Pacificului de sud al AZȘ si am rugat ca acest subiect să fie recercetat prin prisma dovezilor prezentate de mine. Comitetul nu a găsit însă nici o lumină în studiile mele și mi-a cerut să opresc răspândirea manuscrisului în comunități. Așa că am prezentat Domnului îndemnurile comitetului și L-am rugat să-mi ajute să ascult conștiincios de sfaturile fraților, pentru că eu respect funcțiile lor de conducători ai Bisericii. L-am rugat pe Dumnezeu să-mi arate dacă în vreun punct am o poziție falsă.

Nu voiam să provoc fără rost suferință și dezbinare în Biserică. În sfaturile care mi s-au dat nu am găsit totuși ușurare, ci ele au contribuit și mai mult la consolidarea convingerii mele. De aceea am rugat pe conducatorii Bisericii sa rezolve aceasta problemă. Eu le-am declarat că nu pot să acționez împotriva conștiinței mele, cu toate încercările mele foarte serioase în acest sens. Nu m-am simțit înclinat să demisionez. Totuși, pentru că văd în Biserica adventă poporul legământului lui Dumnezeu, am fost gata să las conducatorilor să hotărască asupra mea, dacă ei consideră că acest lucru este corect și este spre binele Bisericii.

La începutul lui decembrie 2009 am fost informat că mi s-a retras dreptul de a mai lucra ca pastor al Bisericii AZȘ. Preiau întreaga răspundere a acestei hotărâri asupra mea și nu reproșez nimic conducerii. Acești frați rămân și mai departe în inima și rugăciunile mele. Ramân mai departe de partea Bisericii adventiste și ca membru mă voi ruga neîncetat pentru ea. Am realizat o pagina web ( www.god-head.com ) unde prezint o parte din rezultatele studiilor mele pe această temă. Această pagină va fi actualizata regulat în urmatoarele luni. În plus am completat istoria legată de manuscrisul meu „Întoarcerea lui Ilie“ si am publicat-o pe pagina web  www.adrianebens.com . Acest manuscris poate fi obținut de la mine numai printr-o solicitare directă și nu poate fi distribuit cu intenția de a submina autoritatea conducerii Bisericii, ci doar pentru a servi unei mai bune înțelegeri a convingerilor mele.

Cum vă puteti închipui, trec acum prin momente grele. Cei mai mulți dintre colegii și prietenii mei s-au distantat de mine și legat de cele întâmplate nu m-au contactat în nici un fel. Sunt conștient că mulți vor considera conținutul acestei scrisori revoltător sau chiar jignitor. Am toată înțelegerea dacă nu veți mai vizita paginile mele web și nu veți mai uza de resursele puse acolo la dispoziție, aceasta hotărâre vă aparține în întregime. Doresc să vă rog numai, dacă cumva în trecut prin prietenia sau serviciul meu ați avut parte de mângăiere sau binecuvântare, să urmați îndemnul Bibliei și să „cercetati totul și ce este bun să păstrati“. Mulți evită să mă contacteze, de teamă să nu se molipsească sau să fie contaminați. Mă rog totuși ca simțirea voastră creștina să nu vă lase să vă dați la o parte în a ajuta un frate care în ochii voștri s-a rătăcit de la calea cea dreaptă, chiar dacă aveți alte puncte de credință. Este simplu să spuneți că aceasta ar fi o tragedie îngrozitoare și să va întrebați cum de i s-a întâmplat chiar unui pastor. Însă apelez la inimile voastre să cercetați Scriptura, să vă rugați din inimă lui Dumnezeu pentru lumină, și una după alta să le examinați temeinic. Nu vă lăsați influențați de frică, de ceea ce ar putea să spună alții despre voi.

Apelez la foștii mei colegi: Gândiți-vă conștiincios la poziția și răspunderea voastră în fața turmei, ca să o păstoriți cu credincioșie și să o hraniți numai cu adevărul Cuvântului lui Dumnezeu. Vă rog fiți conștiincioși în studiul Cuvântului și fiți siguri că înalțați în fața oamenilor pe adevăratul Dumnezeu al Bibliei, căci noi toți cunoaștem consecințele în cazul în care nu facem acest lucru.

Membrilor Bisericii le spun: Nu vă bazați pe faptul că predicatorii vă vor conduce în căutarea voastră asupra adevărului despre Dumnezeu, căci ei au mult mai mult de pierdut decât voi în cazul în care sunt sinceri, ei pot pierde cariera și prestigiul, așa cum mi s-a întâmplat mie. Prețul pentru o cercetare sinceră și corectă a acestei teme este extrem de mare.

Membrilor cărora le-am slujit ca pastor le cer sincer sa mă ierte. Iertați-mă că v-am predicat aceste învățături false și nu am avut grijă suficientă în predicarea cuvântului curat al adevărului.

Vouă, dragi prieteni și colaboratori în via Domnului, vă rog cu inima suspinând, ca simpatia voastră pentru mine să nu o abandonați așa ușor și să nu mă ștergeți din memoria voastră. Apreciez foarte mult amintirile comune și tăcerea voastră îmi produce mari dureri. Dacă voi credeți că am fost lovit de dușman pe drumul spre Ierihon și lăsat pe jumătate mort, atunci vă rog nu treceți liniștiți pe partea cealaltă a drumului fără să mă vedeți, motivând că aveți ceva urgent de rezolvat în via Domnului. Dacă credeți că mă aflu în eroare, unde sunt atunci cuvintele și faptele voastre pline de iubire și împreună simțire? Așa procedați voi cu cei răniți, îi împușcați și-i rostogoliți apoi în groapă? Cine vă stăpânește inima? Orice fel de dragoste cere imperativ sa răspundeți la apelul meu adresat vouă. Orice neglijență în această privință nu vă face decât sa fiti găsiți mai ușori în cântarul ceresc.

Îmi doresc să vă pot face cunoscută bucuria copleșitoare pe care am resimțit-o prin descoperirea adevăratului Tată si a Fiului Său. Comuniunea cu Ei este mângâierea mea permanentă și singura mea încurajare.Victoriile spirituale dobândite, consecvența, experiența creștină și bucuria adâncă pe care familia mea o traiește sunt toate fructe ale vieții de urmaș al Celui care cu adevărat este CALEA, ADEVĂRUL și VIAȚA. Umil și plin de emoție vă chem: Veniți și vedeți! Gustați și vedeți ce bucurie reprezintă cunoașterea Fiului născut și ce minunat de bun este jugul Său și ce ușoară este povara Sa!

În încheiere doresc să spun iubitului nostru Tată din ceruri, stăpânul Universului: Îți multumesc pentru îndurarea Ta, că mi-ai deschis ochii să văd adevărata Ta identitate, a Ta și a Fiului Tău. Ce imensă bucurie am găsit în acesta simplă descoperire, cine ești Tu. Am fost învățat că ai fi o taină, însă tu m-ai învățat că nu pot confunda natura Ta cu identitatea Ta. Caci identitatea Ta este descoperită în mod clar în Cuvântul Tău, Tu ești un Tată și Isus este Fiul Tău născut. Inima mea zburdă de bucurie când mă gândesc la aceasta. Ma plec adânc în fața Ta și aștept pecetea Numelui Tatălui, care stă în opoziție cu semnul Desfrânatei, al cărui nume este o taină.

Tată, Tu vei învinge toți dușmănii Tăi, și Fiul Tău va fi înălțat, al cărui nume stă peste toate numele, spre slava Ta. Vie împărația Ta curând, este rugăciunea mea în numele minunatului Tău Fiu, Domnul nostru Isus Hristos.

 

Info: Pastor Adrian Ebens traiește împreuna cu soția și cei doi fii în Australia, și a fost până nu demult pastor activ al Bisericii AZȘ. Acum câțiva ani a descoperit „Adevărul despre Dumnezeu“, adică că Dumnezeu nu este o trinitate sau triunic. Bucuria descoperirii acestui minunat adevăr al Bibliei a fost așa de mare, că a început să predice fără teamă aceasta „veste buna“ în multe comunități din Australia. Consecințele au urmat curând, fiind demis din funcția de pastor. Se ia în considerare chiar o excludere a sa din Biserica AZȘ. Renumitul predicator Max Hatton (autor al carții „Understanding the Trinity“), care pe vremuri era un bun prieten al pastorului Ebens, este acum unul din mulții lui dușmani. Scrisoarea lui Adrian Ebens a fost tradusă între timp în mai multe limbi și trimisă adventiștilor din toata lumea, printre care se află și numeroși pastori si predicatori.