Nimicitorul

Postat Mar 01, 2016 de Dejan Andov În interior Caracterul lui Dumnezeu

Psalmul 78:43-48 descrie plăgile care au căzut peste Egipt înainte de eliberarea poporului lui Izrael din robie. Citim:  

Acum va rog citițu versetul 49 cu atenție:  

 

Aici ni se spune că în plăgile care au căzut peste Egipt au fost implicați îngerii răi ceea ce poate să însemne doar că e vorba de demoni. Dumnezeu în cer cu siguranța nu are îngerii răi.  
Acum, putem afla ce au făcut îngerii cei răi în Egipt în timpul plăgilor?  
Să citim Exodul 12:12,  

„EU VOI TRECE... ȘI VOI LOVI... EU, DOMNUL” De aici este clar că plaga a zecea sau nimicirea celor întâi născuți din Egipt a fost judecata a Domnului. Din versetul reiese că Domnul personal, în mod direct, va nimici pe toți cei întâi născuți dar să citim ce spune versetul 23,  

Aici avem cu totul o altă imagine și anume NU DOMNUL CU MÂNĂ SA VA NIMICI PE CEI ÎNTÂI NĂSCUȚI CI CINEVA CARE E NUMIT „NIMICITORUL”. Cine este acesta? O altă referire la acest personaj avem în 1 Corinteni 10:10  

Aici este vorba despre Israel în pustie care a fost nimicit de nimicitorul. Din nou nu ne este clar cine este acest nimicitor. Cei mai mulți oameni cred că este Domnul pentru că, zic ei, El a fost cel care a pedepsit poporul în pustie. Totuși din Exodul 12: 23 vedem că nu poate să fie Domnul pentru că El era cel care permitea sau îl oprea pe nimicitor să nimicească.  
O altă referire la nimicitorul avem în Apocalipsa 9:11  

Cuvântul „ABADON” înseamnă „NIMICITOR”. Deci acest înger este nimicitorul. Cine este el? Biblia se explică singura:  

Este clar că este vorba  de Satana. SATANA ESTE NIMICITORUL.  
Ellen White confirmă ceea ce am descoprit în mod clar:  


Deci, este clar cine sunt îngerii răi care au fost „trimiși” în Egipt? Era Satana și demonii lui care au nimicit pe toți întîi născuți ale Egiptului.
Acum, probabil unii vor sări protestând că le-am făcut pe Dumnezeu și pe Satana colaboratori și prieteni, Satana făcând și împlinind planurile lui Dumnezeu.  
Nu am făcut acest lucru sub nici o forma. Dumnezeu și Satana nu sunt amici. Adevărul este că Satana este un nimicitor care abia așteaptă să nimicească pe toți cei care nu sunt sub ocrotirea specială a lui Dumnezeu. În cazul Egiptului acestea erau totți cei întâi nascuți. Dacă puterea lui Dumnezeu nu ar fi protejat pe ceilalți, Satana ar fi nimicit pe toți Egipteni. Ellen White spune despre nerabdarea nimicitorului de a nimici următorul:  

De ce Dumnezeu l-a lasat pe egipteni în mână lui Satana?

Acum să citim următoarele citate și să facem comparație între ele:

Deci, același înger nimicitor care a trecut prin Egipt va trece din nou pentru a nimici pe toti cei care nu au sigiliul lui Dumnezeu. Acum, cine este acest inger nimicitor. Iata un text paralel:  

CINE ESTE CEL RĂU? Există un singur răspuns, SATANA.
În sfârșit iată cum sora White descrie judecățile lui Dumnezeu din timpul sfârșitului la care judecățile din Egipt sunt doar o umbră:  

ÎN EGIPT DUMNEZEU A PORUNCIT DOAR CEI ÎNTÂI NASCUȚI SĂ FIE LĂSAȚI ÎN MÂNĂ NIMICITORULUI. ÎN TIMPUL SFÂRȘITULUI DUMNEZEU VA PORUNCI CĂ TOȚI CEI CARE SUNT NEASCULTATORI ȘI CARE NU PRIMESC VESTEA CEA BUNA A MÂNTUIRII SĂ FIE ELIBERAȚI ÎN MÂNĂ VRAJMAȘULUI. AȘA CUM DOMNUL A STAT LA UȘA CELOR CREDINCIOȘI ÎN EGIPT DATORITĂ SÂNGELUI MIELULUI JERTVIT, TOT AȘA DOMNUL VA STĂ ÎN APARAREA TUTUROR CELOR CARE ȘI-AU SPĂLAT HAINELE ÎN SÂNGELE MELULUI ADEVĂRAT CARE A CURS LA GOLGOTA.   
Fie că toți cei care citesc aceste cuvinte să fie protejați în ziua marelui macel al NIMICITORULUI.  

Vă recomandăm următorul video: https://www.youtube.com/watch?v=mSO1HD6kwqc